Litterär "leksak"

Author: Amoroso / Etiketter:


Vill passa på att önska alla mina bloggläsare en riktigt härlig helg, samt tipsa om en "litterär leksak" som jag själv tycker mycket om- Literature- Map. Skriv bara in namnet på den författare som du gillar, så får du tips om andra som skriver i liknande stil. Jättetrevligt. Sökte på Zoe Heller och blev tipsad om Maile Meloy, spännande!

Samma leksak finns på Fragrence, fast där handlar det om parfymer. Också väldigt användbart :-)

7 kommentarer:

Poppins sa...

Haha! Det var roligt! Bra för det var lite nya namn som dök upp.

Jag har lästa halva Röda rummet. Förra gången jag läste den blev jag så besviken men nu när jag vet vad jag har att vänta mig, finner jag boken mycket bättre. Men det är många avsnitt som behandlar tidtypiska saker som jag har svårt att riktigt intressera mig för. Vad tycker du om boken?

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Jag har nyss börjat, så ännu har jag ingen riktig uppfattning. Jag läste Hemsöborna när jag var väldigt ung. Den grep inte tag i mig på samma vis som exempelvis Moberg gjorde. Däremot har jag läst Fröken Julie i vuxen ålder, och blivit oerhört fascinerad av Strindberg. Så mina förväntningar är ganska höga på Röda Rummet..:-) Fast efter Lagerlöf var jag tvungen att sticka emellan med något "enkelt", så det blev Värmebölja av viveca Lärn. Jag återkommer om Strindberg...

Fröken Nina sa...

Ska genast testa länkarna! Två liknande länkar är:

http://www.whatshouldireadnext.com/books/search

http://amaznode.fladdict.net/

Anonym sa...

Fröken Nina: Vilka roliga länkar, tack! Man kan ju fördriva ruskigt mycket tid inne på sådana förrädiska webbplatser :-)

Kerstin sa...

Bra tips! Det ska jag genast kolla lite på =)

Jag har kommit 3-4 kapitel in i Röda Rummet. Man kan inte beskylla den för att vara lättläst *s*
Tycker att skildringen av Stockholm vid den tiden är intressant.

//Kerstin

britten sa...

Har läst halva Röda rummet nu och finner den dock lite tung faktiskt,men jag är fortf intreserad och tycker att skildringarna i stockholmsmiljöerna är spännande får se vad forts ger.

Tack snälla du för dina fina ord inne hos mig.

Ha en bra dag
/ kram

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Kerstin och Britten: Kom igen halva igår kväll, och jag tycker som er hittills. Den är ganska tung och jag hittar inte riktigt den röda tråden... Men skam den som ger sig.. Bara att fortsätta! Språket och Stockholmsskildringarna är ju fantastiska, precis som ni säger!