Bokfemman v 5

Author: Amoroso / Etiketter:


Temat är filmatiseringar!

Jane Austen- Stolhtet och fördom
Stolthet och fördom kommer även på min lista. Allt stämmer, miljön, personerna! Inget går upp emot versionen som gjordes 1995, med Colin Forth som Mr. Darcy.

Inger Alfven- Judiths teater-
Den här filmatiserades och visades på SVT en gång i tiden. Serien handlade om Judith som inledde ett förhållande med en betydligt äldre man, som senare också visade sig ha haft ett förhållande med hennes mor. Omgivningen var mycket kritiska till deras förhållande,
och Judith insjuknade så småningom i en psykos. Fantastiskt serie med Rebecka Hemse, Marika Lagercrantz och Peter Andersson i huvudrollerna. Längtar något otroligt efter att få se denna serie igen! Önskar att den gick att köpa.

Elfriede Jelinek- Pianolärarinnan
Sjuk, sjukare sjukast. Sammanfattning av bok + film (se tidigare inlägg)

Vilhelm Moberg- Serien om Utvandrarna
Jag älskar filmatiseringen och böckerna, kan läsa dem om och om igen!

Stephen King- Lida
Handlar om den stackars författaren som kör av vägen i snön, och vårdas i hemmet av sitt största fan (som senare visar sig vara allt annat än frisk). Stephen King var en av mina inkörsportar till vuxenböckerna, mkt spännande!

Tack Malin för ännu en trevlig bokfemma!4 kommentarer:

Fröken Bokmal sa...

Minns vagt filmatiseringen av Utvandrarna, men visst var den fantastisk!

Ivana Eklund sa...

"Utvandrarna" finns på min lista också. "Stolthet och fördom" och "Pianolärarinan" är också bra, men de har jag inte med.

Ivana Eklund sa...

Utvandrana är en självskriven filmatisering, återfinns på min lista också :-). Stolthet och fördom och Pianolärarinan är också bra.

Snäckornas sjö sa...

Stolthet och fördom...när jag såg den första gången skulle jag upp och jobba 0500 på morgonen. Men fastnade så totalt i serien att jag struntade i att sova ;-) Det var det absolut värt!!! Serien från 1995 är 1000 ggr bättre än filmen som är relativt ny.

Lida är grymt bra! Har faktiskt sett teaterversionen också, med Per Moberg i rollen som författaren. Riktigt bra var den!! Minns ej vad skådespelerskan hette som spelade den besatta beundrarinnan, men hon var också bra.