Värmebölja Viveca Lärn

Author: Amoroso / Etiketter: ,


Självklart blir det väl nya Saltö avsnitt? Fast det känns som om jag redan har sett dem efter att ha läst boken; den femte i serien om folket på Saltön. Den kändes som ett manus och jag sträckläste den på nästan samma tid som ett avsnitt går på teve :-)

Efter att nu äntligen ha läst en av Saltöböckerna av Viveca Lärn, så måste jag ta tillbaka några hårda ord i ett tidigare inlägg. Så förlåt Ulla Skoog och alla andra fantastiska skådespelare för mina grundlösa tankar om att "spela över". Saltös karaktärerna SKA helt enkelt vara löjliga till naturen? Det är faktiskt så de är beskrivna i böckerna. Som vuxna barn, som alltid säger vad de tycker om varandra, oavsett om det sårar eller ej, och som inte har någon känsla för vad man brukar dela med sig till andra och vad man annars håller för sig själv. Är det bara jag som känner så? Det nya som driver handlingen framåt är annars att en pyroman har hittat till Saltön. Det ni.

Vad är det egentligen med Saltöborna som lockar mellan 2-3 miljoner svenskar att titta? Och vad är det för fel på mig, som faktiskt ser fram emot nya avsnitt fastän jag finner många av karaktärerna helt motbjudande.. :-)

7 kommentarer:

Anna sa...

Hej hej, det var länge sen jag tittade in hos dig - jag har haft fullt upp. Ser att du tipsar om en massa böcker. Så härligt att Svenska Hjärtan kommer på dvd - den var så helmysig, liksom hemtrevlig på nåt vis. Och aldrig blir det lika hos mig och mina grannar, suck! Älskar också den sviten med W. Moberg, tröttnar aldrig. Jag har läst många Stephen King i mina dagar, men det var åratal sen, nu läser jag gärna Dean Koonz om jag vill läsa en skräckis.

Kram och ha en underbar helg!

Anna

beas barnslikheter sa...

Jag har läst de första fyra med behållning, men kände precis som du inför tv-serien - överspelande karaktärer, ingen direkt sympatikänsla för någon (förutom för den käre doktorn kanske som jag inte på samma sätt kände sympati för i boken). Men...ändock..man läser och man längtar efter serien. Den är ju så mycket SVENSK SOMMAR så man bara dööör. Det är nog det...tror jag...för mig...och så är ju replikskiftet ganska underhållande hur man än väljer att se på det. :-)

Kram Bea

Poppins sa...

Jag har inte läst böckerna men såg de första avsnitten av serien. Tillhör dem som tycker serien är överskattad, jag orkade inte bli engagerad. Precis som du, upplevde jag att det blev överdrivet och personerna kändes mest som stereotyper. Men miljön är ju charmig, kanske det är det som lockar alla tittare?
Ha en bra fortsättning på helgen!

Hemma på Landet sa...

Bamsekram till dig.:-)

Theresan sa...

Håller också på med den här boken nu. Tycker den är precis lika mysig som de andra fyra! Hoppas att den med blir TV!

Sara sa...

Jag har inte läst böckerna men jag fastnade direkt för saltön när det gick på Tv, fast jag som du även finner en del motbjudande karaktärer!

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Anna: Oja Psykopaten är en av Koontz bästa, tycker jag. Knappt så att man vågar läsa den själv :-)

Beas barnsligheter: Visst, skärgården har något lockande i sig. Doktorn är väl den kanske mest harmlösa, när du säger det. Och kocken gör väl heller ingen förnär.. ? Hrmm.... En höjdare i Värmebölja är ju när Lotten ska ringa och gratta Emily. Tur att det inte finns många sådana orginal i verkliga livet..

Poppins: Skönt att man inte var ensam om att känna så!

Theresans: jag tror att de ska spela in fortsättningen också men det är väl inte klart än?

Sara: Jag blir grymt irriterad på kvinnorna i serien. :-) De driver mig till vansinne.