Aspelin, Mikaela, Sänder på tusen kanaler: en bok om borderline

Author: Amoroso / Etiketter: , , ,


Det behövs verkligen moderna skildringar av att vara patient inom psykiatrin. Risken med sådana här skildringar är att det ofta blir fel; allt tenderar att bli vårdens fel eller författaren och dess anhöriga har brist på självinsikt. Därför ger jag ett extra slag för Aspelins bok, eftersom jag tycker hon kommer förbi detta!

I Sänder på tusen kanaler berättar Aspelin om hur hon upplever sin egen sjukdom, och hur hon har känt inför såväl vårdpersonal som anhöriga när hon varit inlagd inom slutenvården. Det känns verkligen ärligt och rättframt. Allt får ta plats; både känslor och utspel som ju är karaktäristiskt för personer med personlighetsstörningar.

Aspelin ger en trovärdig skildring av den situation som unga vuxna med borderline ofta hamnar i, i glappet mellan barn- och vuxenpsykiatrin, där det ofta inte finns tillräckligt med resurser för att möta dessa speciella behov. En bok för politiker att läsa? Dessa patienter har många och upprepade vårdtider där ingenting egentligen händer. För vårdpersonal ger det en bra inblick i borderline, och hur det kan yttra sig.

1 kommentarer:

BRITTEN sa...

å nu bloggar du verkligen om ämnen som berör mig den här boken ska jag verkligen ta tag i..sökte den förra boken du skrev om mien har inte fått tag i den ännu men nu hopPAR JAG RASKT TILL DENNA ETT ÄMNE SOM INTRESSERAR MIG OCH BERÖR..KANSKE YRKESBERÖR ELLER..PRIVAT OCKSÅ FÖRESTEN..OJ STORA BOKSTÄVER NU...HA EN BRA HELG..SJÄLV VÄNDER JAG TILBAKA TIL SÄNGEN I DAG , INGEN BRA DAG....KRAM