Medea Euripides

Author: Amoroso / Etiketter:


Har du läst Medea? En klassiker som känns så oerhört modern! Här skildras en kvinnas förtvivlan, sorg, skam och ilska efter att ha blivit sviken av sin älskade. Hon är beredd att göra vad som helst för att såra honom, tänker inte rationellt, till och med hennes egna barn kommer emellan. Vad har vi här? Kvinnans svartsjuka, för evigt skildrad i litteraturen sedan Medea banade vägen? Detta är en av de litterära klassiker som förändrat mitt läsande, som fått mig att ana en Medea i varje bok jag därefter läst. Har ni några böcker som förändrat ert läsande och er syn på litteraturen?

7 kommentarer:

beas barnslikheter sa...

Nej, den har jag inte läst, men den har jag nu ivrigt skrivit ner på min "Att läsa" - lista. Får mycket inspiration av dig ska du veta. OM inte annat så får jag nyttiga "kortrecensioner" av dig som gör att jag får ett bättre hum om böcker jag inte ens hört talas om innan.

Kram Bea

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Bea: Tack för dina fina ord! Blir jätteglad!!

britten sa...

Nä den har jag inte läst men ska införskaffa genast i morgon dag.
Har precis avlutat " stundande natten " som jag tyckte mycket om.
känner mig faktiskt lite tagen av den boken.

Tack för alla dina fina tips.

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Britten. Blev jag med! Den kändes så "enkel" till en början, men språket växte verkligen allteftersom han tynade bort, visst?!

Älfgärdet sa...

Medea - ja visst är det otroligt att den är skriven för så längesen. Blev intresserad av von Zweigbergks böcker ! Måste testa. Sen blev jag nog aldrig mig lik efter att ha läst Stephen Fry's "The liar". Mycket underhållande. & så förstås Gabriel García Márquez "Hundra år av ensamhet". Har liksom de andra också stor glädje & nytta av dina boktips. TACK!!!

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Älfgärdet: Åh nu blev jag nyfiken på Stephen Fry, sätter upp the liar på min vill läsa lista!

Anonym sa...

Hej, jag blir också ispirerad. Medea måste jag ju bara läsa.
Signe