Summering bokåret 2008

Author: Amoroso / Etiketter: , ,


Det ska inte bli särskilt långrandigt, totalt 140 böcker avverkades (med inspiration från alla er söta bloggare därute som delat med sig av statistik från er läsning, har jag nu mycket bättre koll på min egen genom egenupprättad bokföring:-).

Året har bjudit på mycket i läsväg. Klassiker året har varit lyckat och uppskattat, och har inte minst inspirerat till andra utmaningar enligt samma koncept. Ett hem utan böcker satsar exempelvis på Klassiska kvinnor, missa inte denna utmaning! Klassiker året kommer inte att fortsätta nästa år, däremot kommer EN ANNAN STÖRRE UTMANING att gå av stapeln, en NYSATSNING som presenteras i början av året.

För att då avrunda 2008: Poetiska favoriter såsom Linda Olsson med Sonat till Miriam, och Marie Lundquist och Christine Falkenland har förstås levererat. Klassiker som Conrads Mörkrets hjärta, Borchert och Gilman Perkins Den gula tapeten har breddat min läsning. Inte minst mötet med Afrikansk litteratur har gett mersmak. Regnmakarens barn och Onåd har varit pärlor. Många trevliga bokförlag därute har förgyllt min bloggtillvaro. Snart kommer dessutom en NYSATSNING att presenteras...

Inspirationen är stor för ett nytt läsår! Tack alla ni som följer Amoroso och för alla härliga mail som dimper ner i inkorgen.

3 kommentarer:

Therese sa...

Oj, det där med nysatsning lät oerhört spännande! =)

Amoroso sa...

Det tror jag det blir också! :-)

Karin A sa...

Vilket läsår! Jag har inte hunnit avsluta klassikeråret ännu utan fortsätter under 2009. :) God fortsättning!