Aniceti Kiterezas Regnmakarens barn

Author: Amoroso / Etiketter: , ,


En underbart varm och sakligt berättande afrikansk skildring av turerna i ett kärleksfullt äktenskap. Nära och ingående skildras folktron och sederna hos Tanzanias ukerewe folk, en läsupplevelse som stannar kvar.

Vi får följa Myombekere och Bugonoka i sin relation där de har svårigheter att uppfylla själva livsmeningen i äktenskapet hos deras folk; att bilda familj. I ett samhälle där barn är kärnan för själva äktenskapet, blir det allt svårare för dem att stå upp för att de vill leva tillsammans, även om det kanske inte innebär några barn.
Något som i Regnmakarens barn nämns ofta och ingående är den omsorgsfullt beskrivna MATKULTUREN, framförallt detta omtalade bananöl. Någon som smakat?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blev verkligen sugen på att läsa den här romanen efter din beskrivning. Man läser så mycket böcker som kommer från västvärlden, att man glömmer bort att det finns böcker från andra världsdelar, som ibland kan nästan ge en mer, för det är en ny värld som öppnas för en. Så tack för tipset.

Amoroso sa...

Håller med, läsupplevelserna stannar verkligen kvar länge, kanske eftersom kulturen är så annorlunda. Kommer med ett annat afrikanskt tips inom kort, så håll ögonen öppna... Har fått en liten nisch på afrikansk litteratur just nu, känner jag :-)

Hermia sa...

Jag skriver upp den på listan över böcker att läsa. Tack för tips!