Maken Gun Britt Sundström

Author: Amoroso / Etiketter: ,


Självklart är den en alldeles förträfflig förhållanderoman, om svårigheten att leva tillsammans och skapa det liv man drömt om. Fast det är även en riktigt hejdlöst underhållande roman med alla små 1970- tals detaljer som bonus. Alltifrån träskorna till alla dessa pipor som folk sitter och röker. Gammaldags tänkande såsom att man minsann inte kan vara ensamma i skärgården utan att vara gifta. Firade Gustav och Martina någonsin en vanlig jul tillsammans!? Alltid skulle de överge allt det kommersionella och vara politiskt korrekta och bojkotta julen. Allt är så existensiellt, så stort och så politiskt. Allt ska diskuteras och allt ska övervägas. ibland blir jag riktigt trött, bara se till att lev lite så ska ni nog se att det ordnar sig.

Avslutar en förträfflig bok med följande mysrader:

"Stuglycka. En spis med vedsprak, ett varmt rum i skymningen, vinden som vinar om knutarna, Gustav och jag. Och valda delar av världslitteraturen" (109).

Mysigt värre. Vill också passa på att önska alla härliga bloggläsare därute mycket stuglycka under julhelgen!

4 kommentarer:

Catrin sa...

Jag minns Maken från min mammas bokhylla när jag var barn, men än mer minns jag LÄTTBOK av samma författare vars omslag såg ut som ett paket lättmjölk. Jag har dock inte läst någon av dem, men ska. Nån gång.

Amoroso sa...

Catrin: Vad kul, den har gått mig förbi.. Ska genast börja spana efter den...

Anonym sa...

Det är i LÄTTBOK som den berömda novellen "Kärleksförklaring" finns. Obligatorisk för alla som någon gång varit hysteriskt olyckligt förälskad ....

hälsar
Lena Kjersén Edman
P S I min bekantskapskrets har vi kopierat av "Kärleksförklaring på rosa papper - och den som är drabbad får texten att yla till.

Amoroso sa...

Lena: Vad kul! Nu blir jag om möjligt ännu mer nyfiken... :-)