100 tag med hårborsten före sängdags Melissa Panarello

Author: Amoroso / Etiketter: ,


Det faktum att det var Forum som nappade på denna bok, och inte Vertigo förlag är det första som överaskar mig.
100 tag med hårborsten före sängdags kom ut i Italien när författaren fyllde sjutton år (!) och den väckte förståligt nog en enorm skandal. Det är en femtonårig tjejs erotiska dagbok, och jag måste säga att den är förvånansvärt avvancerad.

"Jag vill ha kärlek , dagbok”, skriver Melissa alldeles innan hon ska fylla femton. Öppningen börjar lovande (lite i Alicia Erian stil) då hon stöter på egocentriska killar som mest fokuserar på sig själva. Lekarna avvancerar dessvärre snabbt och trovärdigheten minskar. Ofta är hon ett offer, men lika ofta tar hon kontrollen.
Jag har liksom lite svårt att tänka mig att femtonåringar inleder sin sexuella bana med diverse SM lekar. Jag förstår heller inte hur kära mamma och pappa kan vara så blinda, eller helt enkelt tillåta så avvancerade underkläder hemma (för jag antar att hon inte tvättar själv?)
Visar inte Panarello en ovanligt stor medvetenhet kring Vladimir Nabokovs karaktär Lolita, och anspelar hon inte på den i sin egen dagbok, på ett vis som känns lite väl beläst för en tjej i hennes ålder? Jag vet helt enkelt inte om jag tror på det här.

Helsingborgs dagblad skriver att författaren påpekat att hon och huvudkaraktären är identiska. Jag kan bara skaka på huvudet och ställa mig frågan: HUR ska denna stackars tjej någonsin kunna fungera normalt på ett jobb?

Blir ni lika provocerade?

2 kommentarer:

Veronica sa...

Hej!

Hittade hit av ren slump och jag gillar ju att läsa så hit kommer jag tillbaka.
Läste den här boken när den kom ut på italienska och den kändes inte speciellt trovärdig. Jag har svårt att tänka mig att det kan hända på Sicilien.

Amoroso sa...

Veronica: Välkommen hit förstås, alltid roligt med nya läsare! Så jag är i alla fall inte ensam om att finna den helt osannolik, tack för detta... !!