En nutida Lolita...

Author: Amoroso / Etiketter: ,


Ett par dagars datorhaveri gjorde att desto mer tid ägnades åt att läsa. Jag sträckläste Alicia Erians Towelhead, ett riktigt guldkorn!

Towelhead är ett måste för alla som kommer i kontakt med tonåringar (eller som själva har varit en). Detta är en nutida Lolita (fast tusan så mycket bättre). Den handlar om trettonåriga Jasira som tvingas flytta till sin stränga libanesiska pappa i Texas, eftersom mamman blivit svartsjuk på det intresse som pojkvännen visat Jasira . Jasira vantrivs och söker uppmärksamhet på fel ställen, något som den medelålders grannen inte är sen att utnyttja.

Boken tar upp Jasiras sexuella uppvakande, och strävan efter att lära känna sig själv och sin kropp.
Den är ständigt skriven ur trettonåringens perspektiv, genom övergrepp och vanliga tonårstankar håller författaren tråden genom att alltid låta Jasira tala. Hur ska man egentligen vara för att räcka till?

Överallt träffar Alicia Erians rätt, alltifrån små detaljer till de större motiven såsom rätten till sin egen kropp och osäkerheten om vad man gör för andras respektive sin egens skull.

3 kommentarer:

Marres Hörna sa...

Det där låter som en intressant bok. Det är inte fel med lite datorhaveri ibland. ;-)

Kram!

Elaine sa...

Jag ser fram mot semestern, då ska jag få läst allt som jag inte hunnit med sista tiden. Jag älskar att läsa, så det är toppen att få dina boktips...........
Klem!

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Åh vad söta ni är! Ja, det är faktiskt inte alls dumt med lite telefon- och datorhaveri..:-) Man får tid till en massa annat !!

Elaine_ Vad roligt att du gillar dem!!