En lek med lågan..

Author: Amoroso / Etiketter: ,


Har nyss avslutat Astrid Saalbachs "En lek med lågan". En riktigt intressant bok som nog kan läsas och tolkas i det oändliga.
Som huvudperson ser vi den vackra Claire, som har ett stort behov av att söka bekräftelse hos andra. I hennes barndom har hon inte alltid fått synas i skuggan bakom sin alkoholiserade mamma. Inte heller ger hennes nuvarande situation henne den tillfredställelse hon söker, då det gäller att försöka få tiden att gå ihop som ensamstående mamma till en son som inte vill annat än att mamma bara ska se honom.

Nu studerar Claire violin på Musikkonservatoriet i Köpenhamn. En dag anklagar hon en av sina lärare, Tobias Lund, för att ha förgripit sig på henne. Det får förödande konsekvenser för dem båda. Men vad hände egentligen den där dagen i skogen?
Men Claire tar inte slut vid den händelsen. Hon tänder nya eldar, hos nya människor. Jag blir verkligt fascinerad av hennes svåra personlighet och hämndbegär. Det är alla ett spel i mörkret, en lek med lågan, mellan lögn och sanning. Och folks liv rasar, som brickor i ett stort och mystiskt spel...

10 kommentarer:

Nygammalt sa...

Det lät verkligen som en spännande och gripande bok. Får försöka läsa den lite senare. Kram.

Hemma på Landet sa...

Låter spännande. Kram vännen...

Mysiga lantliga ting sa...

Hej så trevligt att du hamnade hos mig =)
Du får mer än gärna länka!
Ha det bra.
Kram Johanna.

Guldkant På Livet sa...

Tack för boktips, alltid kul att få, den lät riktigt bra. Vilket rart litet torp ni har, såg jättemysigt ut! Mari.

EVA AGNES sa...

Låter som en bra men aningen jobbig bok. Eftersom det inte är så kul när man inte gillar huvudpersonen.
Som svar på din fråga till mig. Jag köpte spetstyget i fönstret som stuvbitar i somras. I en vanlig liten ttygaffär. Det kan nog finnas att få tag i. Det råkade bara ha tagit slut i den affären.
Lycka till och kramar
Eva Agnes

Elaine sa...

Flott med ännu ett tips!
Jag håller på att samla ihop intressanta böcker som ska underhålla mig på stranden och alla tips mottages tacksamt. Måste köpa några korsordstidningar också, det hör liksom till under parasollet.
Ha det så fint!
Klem!

sara sa...

självklart får du länka till mig! Jag gör detsamma.Kram

Britten sa...

å vad bra jag har precis fått boken ,,,nu sk ajag läsa den med spänning..

majsan45 sa...

Låter som en väldigt bra bok det där....Men vilken söt stuga sen då...Ja håll tummarna för min Oscar är du snäll Ha en trevlig helg Kram/Majsan

stina sa...

Kul med ett boktips! Den ska jag nog ta att läsa. Jag är en riktig bokslukare. Kram Stina