
I sirenerna i Bagdad möter vi en ung man, som helt förstörs av kriget. När kriget kommer till den lilla beduinbyn Kafr Karam, slår verkligheten emot den som en kall vägg. Han ser vad som händer mot byns en gång så fredliga plats, och bristgränsen nås den dag han ser sin far förnedras av en grupp soldater. Ilskan omvänder honom helt och han bestämmer sig för att bekämpa dem till varje pris. Han beger sig till Bagdad, fast besluten att ansluta sig till en terroristcell och bli självmordsbombare.
Precis som i Efter attentatet, ställer sig berättaren i mitten och bettraktar konflikten både inifrån och utifrån västvärlden, på ett vis som aldrig känns konstlat.
4 kommentarer:
Efter attentatet har jag läst, och tyckte den var jättebra. Ovanligt tema, men väldigt viktigt och intressant.
Jag har ju glömt att jag skulle läsa Sirenerna i Bagdad. Tack för påminnelsen!
Kram
/Ango
Intressant, tack för tipsen.
Jag tyckte "Efter attentatet" var rätt hafsigt skriven (eller översatt?). Den tar upp viktiga frågor, och andra hälften gillade jag, men till en början undrade jag vad det var för skräp jag fått tag på.
Paula: Just gällande Efter attentatet kände i alla fall jag till en början att omvändelsen är dragen till sin spets, just genom att det är hans alla närmaste i livet som försvinner över till den mörka sidan. Men hans sätt att skriva fängslar ändå, och andra halvan satt jag också och sträckläste! Sirenerna i Bagdad griper tag direkt!
Skicka en kommentar