Reglerna Sara Mannheimer

Author: Amoroso / Etiketter: ,


Först måste det erkännas att jag har lite svårt för det här "nya" sättet att skriva, radbyte efter varje mening. Skam den som ger sig. Reglerna var en annorlunda läsupplevelse om en kvinnas försök att skapa någon form av struktur i sitt liv. Emellanåt känns kvinnan sjuklig, med sitt fanatiska kontrollbehov?

Reglerna var nominerad till Augustpriset men jag förstår egentligen inte varför. Får man säga så? Vi har en intressant debatt på gång inne på Litteratura, om författare och böcker som fått priser av olika slag. Varför är det inte lika OK att såga erkända författare och hur många vågar egentligen stå för vad de tycker när författarna är hyllade? Jag har hört många som framhållit att Engquist med "Ett annat liv" är helt fantastisk, medan det i själva verket visat sig att de har skummat igenom flera kapitel.. Hrmmm... Jag försöker få ekvationerna att gå ihop... ?

2 kommentarer:

Catrin sa...

Jag tyckte mycket om Reglerna! Men det var en bok som tog sin tid. Inte en bladvändare alls, utan jag var tvungen att långsamt läsa orden och liksom smaka på dem. Jag var också på Debutbar i somras där Sara Mannheimer läste en bit ur sin bok och det var suveränt! Har skrivit en hel del om mina tankar kring detta på bloggen: http://windupwomen.blogspot.com

hej från CAtrin

Amoroso sa...

Ska kika in förstås! Jag brukar ju vara svag för det poetiska men här gick det helt enkelt inte..