Välkommen till Miami, doktor Leal René Vázquez Díaz

Author: Amoroso / Etiketter: , ,

Doktor Otto har de senaste åren rotat sig och bildat familj i Uppsala, där han också arbetar som läkare. Läkaryrket tar mycket tid, och det har även blivit en del resor världen över med Läkare utan gränser, inte minst till födelselandet Kuba. Till sist får frun nog och lämnar honom.

När vi först möter Otto ska han resa till USA och Miami, eftersom hans bror ska begravas. På flygplatsen raseras allt. Otto tas åt sidan och börjar förhöras av mystiska män- som tycks veta allt om honom och hans familj. Även då han blir fri upptäcker han att han är förföljd, och att allt inte är som det ska med familjen. Det finns hemligheter bakom broderns död.

Vi rör oss i en cirkel; boken är dels en politisk thriller, dels en spionroman och dels finns det en rent mentalt nedbrytningsprocess. Del för del börjar Otto tvivla på sig själv och till slut kan han helt enkelt inte lita på någon. Jag hade gärna sett ett ökat fokus på denna del.

Jag tycker inte att personskildringarna känns riktigt äkta? Författaren har själv erfarenhet från många olika kulturer, och på något vis känns historien uppdiktad för att rymma större politiska budskap? Jag vet inte hur det är med er andra men jag har i alla fall svårt att läsa den som en vanlig roman.

0 kommentarer: