Bindningar Isabel Fonseca

Author: Amoroso / Etiketter: ,

I Bindningar följer vi ett glammigt medelålders par, där Jean arbetar som hälsokrönikör och Mark inom reklambranschen. De tjänar bra, har ena foten i en bostad i London och den andra på en tropisk semesterparadisö i Indiska oceanien. Det sistnämnda var det som lockade mig att läsa boken, då jag är väldigt nyfiken på dessa familjer som väljer att bo utomlands en del av året.

Tillvaron sätts på sin kant, den dag Jean råkar öppna ett av sin mans mail. Mailet visar sig ha ett erotiskt innehåll sänt från en mycket yngre kvinna som han uppenbarligen har ett förhållande med.
Här sker den intressanta vändningen. Istället för att ställa Mark mot väggen börjar Jean brevväxla med älskarinnan, i sin mans namn. Ett utbyte som inte bara gör att hon lär sig att se på sin man med nya ögon, utan framförallt sig själv. Trots det är det ingen "lär dig att tycka om dig själv" bok, utan den går djupare.

Sedan sprack min överromantiska bubbla- om lyckan att kunna spendera ena halvan av året i sitt hemland, den andra på någon idyllisk plats på jorden. Här ser vi minsann inga tendenser att försöka lära känna den nya kulturen, de inflyttade paren verkar mest ha tagit flytten som en ursäkt att kunna korka upp redan efter lunch.

0 kommentarer: