Hinner du besöka alla dina favoritbloggar?

Author: Amoroso / Etiketter:

Under en lång tid sparade jag adresserna till mina favoritbloggar under favoriter. Med tiden kom det att bli fler och fler bloggar, skulle inte förvåna mig om det ligger över 100 länkar till olika bloggar som jag tycker om. Hur ska man hinna titta runt hos dem alla? Ofta tittade jag in hos var och en, för att finna att kanske bara hälften uppdaterats sedan jag var där sist. Tidsödande?

Lösningen kallas RSS. Jag har numera en RSS läsare, Google reader. Helt gratis. Det finns förstås även många andra bra RSS läsare. Jag kan surfa in på Google reader från vilken dator jag än använder, och hitta alla mina favoritlänkar på en enda sida. Där kan jag se vilka bloggar som har uppdaterats och klicka på rubrikerna för att läsa inläggen. Man lägger enkelt till nya länkar genom att lägga till nya adresser.

Självklart är det tråkigt att inte vår vän besökarstatistiken kan hålla reda på alla dessa inofficiella besök, men för alla andra är det en befrielse.

4 kommentarer:

therre sa...

Bloggkoll använder jag, en stark favvo :)

Sara sa...

Bloggkoll fungerar också jättebra, prova det, länk finns på min sida:)

britten sa...

nej det har blivit lite mycket nu så det är svårt att hinna med men vissa har man ju som man alltid hinner med..gissa ?..ska kolla på det du sa...har läst en del av dina tips nu../ kram och hoppas du har en fin dag

Elaine sa...

Känner precis som du att man inte alltid hinner med.....
Tack för tipset! Ska kolla upp det på en gång.
Ha det så bra!
Klem!