Det har varit kallt i Madrid Agneta Ara

Author: Amoroso / Etiketter: , ,


Om man gillar språket och stämningen som förmedlas i "Nu vill jag sjunga dig milda sånger", tror jag också att man gillar Agneta Aras bok "Det har varit kallt i Madrid". Här finns också det poetiska, allt det som ryms mellan orden men som inte alltid uttalas. Det som läsaren själv känner och skapar betydelse utifrån.

I "Det har varit kallt i Madrid" får vi följa en kvinnlig psykoterapeut i hennes möten med patienter, och framförallt genom tillbakablickar på hennes egen barndom, fullt av ärr. Det är tillbakablickar, men vi får aldrig några förklaringar, precis som i verkliga livet. I min värld är det dessa romaner som ger läsarna de bästa svaren, just eftersom de letar utifrån sig själva.

"Det sägs att om det i en berättelse förekommer ett vapen, måste det avfyras innan berättelsen är slut. I min barndoms berättelse, i den värld jag då levde i, fanns inget vapen men det avfyrades ändå. Det berodde på att det fanns i min fars berättelse och den var en annan än min" (188).

Den här romanen kommer på min topp fem 2008!

4 kommentarer:

britten sa...

Å TACK ! Den boken köper jag på direkten....kram

Carola sa...

Tack för min kommentar till bokfemman v8 och till boktipset om "Att förlora pappa", jag ska se till att läsa den, den verkar läsvärd. Jag är lite sen på att svara, men det är för att vi har flyttat och inte haft tillgång till internet på ett par veckor.

Kerstin sa...

Visst är det kul med vinster! Fast det händer tyvärr alldeles för sällan =) Nu har jag dock vunnit en iPod och en bok på bara några veckor. Kanske ska köpa några Trisslotter *s*

//Kerstin

Hemma på Landet sa...

Kram till dig, vännen.:-)