80 romaner för dig som har bråttom Henrik Lange

Author: Amoroso / Etiketter: , ,


Nu har jag läst om denna seriebok överallt, och kände mig helt enkelt tvungen att läsa den själv för att bilda mig min egen uppfattning.
För alla er som inte känt er bombaderade så kan jag tala om att Henrik Lange med denna bok har gjort en serieversion av 80 kända romaner. Vi får alltifrån Dostojevskij till Alfons Åberg presenterade, i ett format där varje bok summeras med hjälp av fyra serierutor. Som med allting annat så har vi ju skilda uppfattningar om hur vi tolkar verken. Summering= läsvärd och rolig. Vissa av verken har han verkligen prickat in till fullo (exempelvis skrattade jag gott åt den träffsäkra skildringen av hur Harry upptäcker "nöjeslivet" i Stäppvargen, medan tolkningen av Brott och straff fick mig att slita mitt hår). Kanske är det detta som är meningen? Vad tror ni, och framförallt; vad får dig att slita ditt hår?

4 kommentarer:

Linda sa...

svar på din kommentar om Lawrence boken:
jag får se om jag hinner fjärrlåna och läsa boken, ska plöja igenom högen jag har här hemma först.
Vet inte alls hur han skriver, har Lady Chatterlys (stavning?) älskare här hemma så kanske läser den istället.

Elaine sa...

Har aldrig hört om Henrik Langes bok men den verkar kanon ju!Googlade och hittade den på Capris.no för 33 kr.Slut, naturligtvis...... Ska till sverige i påsk ska se om jag hittar den då. Tack för tipset!
Klem!

briten sa...

Smyger in för att önska godnatt och en fn vecka...njuter av "kallt i madrid..

kram

Hemma på Landet sa...

Du frestar en med en massa böcker du. Snart måste jag väl köpa några.:-) Puss