Ying Chen Den otacksamma

Author: Amoroso / Etiketter: , ,


Kan ens motvilja för huvudpersonen helt få en att tappa lusten till boken? Jag tror det. I den otacksamma följer vi Yan Zi, tjufofem år gammal. Hon lever mig veterligen bara för att straffa sin mor, och allt hon gör relateras till modern som hon har en mycket besvärlig relation till. Man kan väl säga så här; att bandet aldrig riktigt har kapats och det enda man vill göra som läsare är att skaka om denna stackars lilla människa? Någon som har läst den och tycker annorlunda?

Jag får lite associationer till Marmorhud av Slavenka Draculic, som jag läste för länge sedan. Hon hade inte heller riktigt bearbetat sin mor och dotter relation, och säga vad man vill om dem båda, så får de mig i alla fall att känna saker och ting! Elisabets Grates förlag har ännu aldrig gjort mig besviken. Hur viktigt tycker ni det är att bli berörd i läsningen?

7 kommentarer:

britten sa...

hej...och tack för tips om på fina saker på nätet...och tack för all aboktips...har precis avslutat katedralen vid havet som var underbar tycker jag....kram

Ingmarie sa...

Självklart vill man bli berörd när man läser!
Finns det något härligare än dra sig tillbaka en regnig dag med en underbar bok?Tror inte det...

Trevlig Midsommar på dig!

violen sa...

Det är mycket viktigt att bli berörd när jag läser tycker jag. Kanske inte när jag läser deckare, som jag numera sticker emellan med som ren avkoppling, men annars är det väl den upplevelsen jag vill ha av en bok, att den lämnar kvar ett avtryck, något jag tänker på sen, en rad som gör att jag tänker, aha ja men så är det. Och att jag ibland börjar tänka i andra banor, förstår och upptäcker sånt jag inte vetat eller förstått förut.
Sen kan jag ibland känna att språket i en bok faktiskt berör mig även om handlingen inte gör det......

Tack för länken till förlaget, såg väldigt intressant ut......

ingrid sa...

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken och precis som du har jag enbart positiva erfarenheter av Grates förlag. (Omslagen är så tilldragande också!)Visst är det oerhört viktigt att bli berörd när man läser- det är en stor del av läsupplevelsen!

britten sa...

Önskar dig den allra bästa midsommarhelgen nånsin...kram

Amoroso sa...

Britten: Har också varit nyfiken på Katedralen vid havet! Omslaget vittnar om den där speciella stämningen... har just avslutat Vindens skugga och är på jakt efter något som kan inge samma känsla.. Hoppas ni får en skön midsommar också, även om ni inte firar så "traditionellt". Vi ska också ta det lite enkelt, med bara familjen. Ska bli mysigt...

IngMarie: Tror inte det...:-) Har du laddat upp med ngn bra sommarläsning? Jag har införskaffat Walden med Thoreau. Har sparat den till detta speciella tillfälle= semstern.. Får se om den motsvarar förväntningarna.

Violen: Något som skakar om helt enkelt? Hur många böcker är det egentligen av allt man läser som skapar den där känslan? Det är något jag funderat över på sistone...

Ingrid: Intressant det där, själv tycker jag också att omslagen är tilldragande men erfarenheten inom jobbet säger att man får jobba hårdare för att rekommendera dessa böcker, just på grund av omslagen.. Kolla in Öknens skördar på hennes förlag, fantastiskt bra bok!! Den riktigt ANDAS sol, sand och hetta.

Glad midsommar till er alla! Dags att fira ute i regnet (som vanligt :-)

Ingmarie sa...

tack snälla du för att du tog dig tid att kika på min blogg!
Trevlig midsommar,på återhörande!