Flyga drake Khaled Hosseini

Author: Amoroso / Etiketter: , ,


I Lyrans jorden runt utmaning föreslogs Tusen strålande solar, men eftersom jag inte hunnit få tag på den så blev det istället författarens första bok.

Flyga drake är en berättelse om vänskap som verkligen stannar kvar i ens hjärta. Bloggare har lovprisat denna roman. Bakom disken på biblioteket har jag aldrig mött någon som inte tyckt om den. Högstadieungdomarna gillar den. Flyga drake är helt enkelt en liten juvel som verkar gå hem hos de flesta.
Amir och Hassan växer upp sida vid sida, men uppfostras i två skilda världar då Amir är son till en rik man, medan Hassan är hazar och son till deras tjänare. Hassan är trofast och sviker aldrig, men när Amir en dag får chans att stå upp för sin vän sviker han. Mer behövs inte sägas. Denna juvel måste själv upptäckas.

Jag hade (som vanligt) en massa möbler att fixa till, så jag läste romanen som ljudbok med Krister Henriksson som uppläsare. Egentligen brukar jag irritera mig på att de läser långsamt, men när det är Krister Henriksson så funkar det av någon anledning. Jag läser själv väldigt snabbt och vill kunna läsa en ljudbok på samma vis som jag läser vanliga romaner. Det är en parantes, men gissa om det kändes trivsamt när jag fick tag i Fannie Flagg som själv läste sin roman The freed green tomatoes, i ultrarapid på två timmar. Underbart. Men Krister Henriksson (trots sitt lugna tempo) vinner ändå guldmedalj just för att han är han- den evigt lugne och trygge Kurt Wallander:-)

Vad tycker ni om tempot i ljudböcker?

4 kommentarer:

Lyran sa...

Jag har vant mig och tycker nu om det långsamma tempot, Krister Henriksson är min favorit. Lyssnar nu på uppläsning av Rickard Wolff, som läser alldeles för snabbt.

Amoroso sa...

Ojojoj så han läser med. Har aldrig hört något han läser men älskar när han sjunger! Duetten med Eva Dahlgren är suverän, Kvinnan jag drömmer om.
http://www.youtube.com/watch?v=jDQjny1_EBI

britten sa...

å jag älskar båda dom böckerna och jag älskar Henriksson...han är den bästa absolut...kram

Amoroso sa...

Britten: Nästan så att man skulle gå och spana efter ljudbok med Henriksson istället för vad han egentligen läser, hehe...? Hoppas du har det skönt nu när sommarvädret äntligen har visat sig ! Kram