Vilka filmer måste ses i jul?

Author: Amoroso / Etiketter: , ,

Jag har tidigare skrivit att Astrid Lindgrens jul har släppts på DVD men det finns väl fler godingar som förtjänar sin plats på filmjullistan? Jag tänkte att ni kunde hjälpa mig att fylla på listan, med era favoriter.

Ogifta par- en film som skiljer sig

Jag har en förkärlek till svenska filmer, och Ogifta par (1997) är enligt mig en perfekt måbra film i juletid. Marie och Davids förhållande med sina ständiga gräl och dramatiska försoningar får mig alltid att småle, precis som Sara och Samuels relation får ALLA förhållanden att glänsa. Det är alltid lika trevligt att se när dessa bestämmer sig för att fira en varm och mysig jul i en fjällstuga i Sälen :-)

Tomten är far till alla barnen

Sara har barn med alla möjliga män och självklart vill hon samla allas pappor tillsammans på självaste julafton. Alla ska trivas och må bra ihop. En småmysig film med många kända ansikten, ett måste i juletid :-)

Vilka är era film och tv-måsten till jul?

6 kommentarer:

Orr Anna sa...

Något som jag verkligen saknar är "Sagovärld" som sändes på SVT dagen före julafton, fram tills för några år sen. Det är en film med djur (som dansar balett) baserade på Beatrix Potter´s figurer. Men nu verkar de ha slutat att sända den tyvärr... det hade blivit en tradition att titta på den för mig. Hälsningar från Anna

britten sa...

Jag tycker Fanny och Alexander är ett måste när det är jul, och sen polarexpressen , den är underbar.


Kram kramhttp://pyrobritt.blogg.se

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Orr Anna: Ja, den är ju helt fantastisk!!

Britten: Låter som om jag får se till att hyra den!

Roligt att höra om era favoriter!

Sara sa...

Ja de flesta filmer som visas kring jul har man ju sett ett otaliga ggr. Men Änglagård är en favorit. Sen har jag och sambon köpt Tv-serien "Rome" första säsongen, så det kommer nog bli en del av det.

Elaine sa...

Nu har jag varit på biblioteket och lånat Lessings bok, ser fram mot att börja läsa den. Häromdagen fick jag också sista delen av Millenium trilogien i present, så då måste jag bara ut och köpa den andra delen.
Julslappheten har smygit sig på mig, i gårkväll somnade jag redan klockan nio och har sovit som en stock hela natten men i dag ska jag ta igen lite bloggtid som inte funntis de sista veckorna och så ska jag läsa.

Jag gillar också polarexpressen. Har många julfilmer men de flesta är lite galna som National Lampoons Christmas Vacation. Den ser vi alltid, sååå totalt galen men alldeles jätterolig. Inget att rekommendera till den som vill ha något annat än ett stort gapskratt.........

Klem!

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Sara. Där sa du något, Änglagård- helt fantastisk!

Elaine: Åh familjen Grisworld. Den ständigt misslyckade pappan är ju för härlig. :-)