Skam Karin Alvtegen

Author: Amoroso / Etiketter: ,


Bland Karin Alvtegens böcker är nog Skam den bok som fängslat mig mest. Den handlar om två väldigt olika personer, vars vägar korsas, och tvingar dem att ta itu med sitt mörka förflutna. Chefsöverläkaren Monika, den framgångsrika karriärskvinnan som bär på en mycket mörk hemlighet, och den gravt överviktiga Maj-Britt, som aldrig kommer utanför sin lägenhet och som är beroende av hemtjänsten för att fungera.

Visst påminner Maj-Britt om en liten Aprilhäxa där hon sitter i sin lägenhet med sin cyniska iaktaggelseförmåga och medvetna "terror" av hemtjänstens personal? Precis som jag tycker Aprilhäxan är nyttig att läsa för alla som arbetar inom hemtjänst, så ger Skam på samma vis en viss förståelse för hur det kan vara att befinna sig i brukarens situation.

Men Skam är så mycket mer, en fängslande historia och Alvtegen vet precis hur mycket hon ska avlsöja för att hålla läsaren på sträckbänken. Visste ni föresten att hon har en egen hemsida? Där kan man läsa lite om vad som format hennes eget skrivande, och såklart om hennes böcker!

1 kommentarer:

Ingela sa...

Om min favorit är "Svek". Jag kommer aldrig i hela mitt liv glömma slutet på den boken...

Gott nytt år!

Ingela

http://litteraturum.blogg.se