Hummelhonung Torgny Lindgren

Author: Amoroso / Etiketter: ,


Spectatita har just nu ett väldigt intressant blogginlägg ute i sin blogg. Hon vill ha tips på litteraturen förkroppsligad! Läs gärna hela diskussionen här. Jag är säker på att ni har era tips.

Det blir mitt nöje att bidra till diskussionen med Torgny Lindgrens Hummelhonung. Jag läser oerhört mycket böcker, och de flesta stannar inte kvar, sorgligt men sant. Detta är en bok som verkligen gör det.

Hummelhonung handlar om en medelålders kvinnlig författare som föreläser om helgon. Under en föreläsning stöter hon på (en enda?) man som tar till sig vad hon säger, och när denna erbjuder henne boende ute på sin öde och avlägsna gård så tackar hon ja. I väntan på att vägarna ska plogas, så skriver hon på sin roman om helgon. Allt eftersom tiden går vävs hon in i spelet mellan de båda bröderna som vägrar att ha någon kontakt med varandra, trots att de bor grannar. Hadar är döende i cancer och lever för att överleva sin bror, som hjärtsjuk bor i den andra gården. Detta är en bok om syskonskap och dess beroende, men också om kvinnan som budbärare i livets slutskede. Denna bok är dessutom också kroppsvätskornas bok, alla som någon gång läst den förstår vad jag menar :-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar din blogg.
Signe

Signe sa...

Jag gillar din blogg.
Signe

Spectatia sa...

Den här blev jag riktigt nyfiken på. Antecknar på min läse-lista. :-)

Och just nu läser jag Coetzees Diary of a Bad Year som du bloggade om tidigare, och den är sååå bra!

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Vad söta ni :-)

Spectatia: Visst är den helt suverän?! Jag blir nyfiken på all ilska som Alen bär inom sig :-) Han blir ju nästan fanatisk?!