Berlinerpopplarna och Eremitkräftorna av Anne B.Ragde

Author: Amoroso / Etiketter: ,

Vilken jul! Förutom allt annat julmys har "taxametern" tickat över tiotusen, vilket känns jätteroligt! Dessutom råkade jag trilla över dessa två höjdarböcker, varav den första dessutom råkade utspela sig över julveckan. Det var inte medvetet men självklart en bonus :-)

När en gammal mor går ur tiden, samlas alla hennes barn vid släktgården i Trondheim. De har inte setts på tjugo år. Sakta men säkert kommer gamla hemligheter fram i ljuset. De olika karaktärerna är beskrivna med sådan värme att man tar dem allihop med sig till hjärtat! Tor som ägnat hela sitt vuxna liv åt sin krävande mor och grisfarmen. Margido, begravningsentrepenören, som är så strikt och korrekt att han inte vågar leva. Erland, den levnadsglada bögen som den gama bondfamiljen stött bort, den enda som riktigt förmår leva livet. Torunn som ingen vetat om, men som kommer in i familjen och tvingas reda upp all härva. I många böcker finns det karaktärer som kommer lite i skymundan, men som verkligen fascineras av. Jag hade gärna sett en helt egen bok om gamla "far" som låter sig styras...
Jag längtar redan nu efter en trea i serien!

9 kommentarer:

britten sa...

å det verkar som underbara böcker blev nyfiken på dom-....god fortsättning på julen

britten sa...

gott slut, åker till norr nu..
kram

britten

Laila sa...

Vad glad jag blev, när jag såg att du också älskar Anne B.Ragdes böcker! Jag har precis avslutat Eremitkräftorna och bara längtar till nästa.
Hittade din blogg häromdagen och kommer att återkomma ofta. Du ger så intressanta lästips.

Laila

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Britten: åh kommer att sakna dina blogginlägg över nyår, men du kanske har datorn med dig :-) ? Gott nytt år till dig med!!

Laila: Vad roligt att du har hittat hit! Nu måste jag kika in till dig också!

Lantliga drömmar sa...

Javisst är det härligt att få en tidnings-prenumeration i julklapp! Precis som du säger, det blir som julfton varje månad.. :-)

Gott nytt år till dig!

Snäckornas sjö sa...

Hejsan på dig!

Tack för kommentaren! Vilken mysig blogg du har! Är det en bokblogg? Är det ok om jag länkar till dig? Många frågetecken här ;-) Älskar böcker och önskar jag hade tid att läsa mer än vad jag gör...

Eftersom jag inte hinner läsa så mycket blir det roligt att läsa dina recensioner. Jag tycker att både ris och ros ska ges, annars blir det så ensidigt.

God fortsättning på dig!

Snäckornas sjö sa...

Hej igen!

Var inne på dina inredningsinlägg. Skrattade när jag läste om inlägget om kors! En till ateist här...hade också lite betänkligheter angående detta (sambon var helt emot det från början, men har nu accepterat). Men folk får säga vad de vill, jag gillar att ha kors...

Toile de Juoy är så vackert, är galen i mönstret! Men jag wurmar för det blåvita...skulle nog kunna inreda hela hemmet med det ;-) Fast då blir man väl för snurrig av allt det mönstrade ;-)

Ha det bäst!

Inredningsfanatiker sa...

Det är bara lilla jag som är här inne på din blogg och tassar runt, hittar så mkt inspiration!!

Moderncountry sa...

Tusen takk for besøk og kommentar snille deg!! Ble kjempeglad kan du vel skjønne :)

Ønsker deg og dine også et Riktig Godt Nytt År!!

Aina x