Hemma igen...

Author: Amoroso / Etiketter: , , , ,


Nu är jag haft en skön vecka utomlands. Ännu trevligare att komma hem blev det förstås när Brittens överaskning väntade i brevlådan, en skiva med Patrick Watson! Jag ryser i hela kroppen! Tack snälla Britten, du och din blogg värmer!

Med till värmen följde naturligtvis ett par böcker; hade med mig utmaningens böcker, både Ögats historia och Madame Bovary sträcklästes under semestern. Sedan blev det Kärlekens brutala språk med Alicia Erian. Den kunde inte riktigt mäta sig med hennes tidigare bok Towelhead. Hann också med Everything you know med Zoe Heller. Hhrmm... Phil Roth måste ha kopierat Zoe Hellers handling i sin senaste bok Envar.. Har ni tänkt på att handlingen är densamma? Hjärtsjuk karriärman i övre medelåldern ser tillbaka på sina misslyckade relationer? Ska kanske inte döma för hårt ännu. Är bara halvvägs. Fast Everything you know kan ännu inte på långa vägar mäta sig med den fantastiska Anteckningar om en skandal. Det är hennes andra bok. I sep kommer Zoe Hellers tredje bok ut på engelska, The believers. Då får man hänga på låset !

Det känns dessutom otroligt härligt att komma hem och upptäcka att Ögats historia redan väckt ramaskrin i bokbloggsvärlden och att fler av er tänker sätta igång att läsa den! Åh så roligt. Det här bådar gott :-)

5 kommentarer:

Spectatia sa...

Hoppla! Har läst både Everything You Know och Everyman och det föll mig aldrig in att de hade något gemensamt. Hm... När du nämner det så inser jag ju att en del av de yttre omständigheterna i berättelserna är lika, men för mig var det två otroligt olika läsupplevelser.

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Intressant, intressant. Nu känns det som att de bygger på varandra. Återkommer när jag läst ut den!

Kerstin sa...

Jag har beställt Madame Bovary, men den kommer inte förrän i slutet av månaden eftersom jag beställde Camilla Läckbergs nya samtidigt.
//Kerstin

Laila sa...

Välkommen hem, jag blev lite orolig när det aldrig kom något nytt inlägg. Du har haft en lässemester och kan det bli bättre?Jag lägger dina lästips och omdömen på minnet. Det gäller bara att få tiden att räcka till..

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Kerstin: Den som väntar på något gott :-)

Laila: Onej. Inte har jag övergett bloggvärlden . Lite boksemester är dock aldrig fel. Kan det bli bättre än att sitta och läsa i solen vid havet :-)