Huset med de glömda dörrarna Agneta Ara

Author: Amoroso / Etiketter: ,


I Huset med de glömda dörrarna får vi ömsöm följa kärleksförhållandet mellan Miranda Torres och José i den spanska staden Ocanja, ömsom den stumma flickan som slutar att tala den dag mamma försvinner ifrån henne. Flickan söker sig till hushållerskan Abuela, som blir all den kärlek och trygghet hon saknat, men som en dag även hon försvinner.

Den genomgående trenden i Agneta Aras böcker är att hon leker med människor som på något vis står utanför det naturliga. I Huset med de glömda dörrarna får vi möta Miranda Torres följeslagare Jonny Rivera, en mänsklig gestalt (även om det alltid nämns att han saknar skugga) Han är Mirandas beskyddare, trogen som en hund. Han är vuxen och tystlåten, och folk behandlar honom alltid annorlunda, även om vi aldrig får veta varför. I Det har varit kallt i Madrid laborerar Agneta Ara men en flicka som sovit i flera år, ända sedan hennes mor övergett henne. Den sovande flickan lever ändå för människor runt omkring henne på samma vis som om hon vore närvarande. Inte minst för den unga man som blir förälskad i henne.

Språklöshet är det genomgående temat i Aras böcker.

1 kommentarer:

Linda sa...

Zola är helt klart läsvärd inom klassikerutmaningen. Kan erkänna att jag varit dålig på att anta utmaningen. Men nu har jag iaf läst Zola =)