Jag var bakom dig Nicolas Fargues

Author: Amoroso / Etiketter: ,


En av Frankrikes mest uppmärksammade författare i sin generation finns nu översatt till svenska. Jag skulle vilja säga att Jag var bakom dig, kort och gott kan beskrivas som en ung mans kärleksbikt. Utan att dölja någonting berättar en man i trettioårsåldern om hur hans äktenskap är på väg att krascha, om förödmjukelse och åtrå. Först kände jag mig lite irriterad på berättarperspektivet, berättarens egenhet att ständigt försöka få med sig läsaren som om det vore ett samtal. Till slut fann jag mig fast i detta, och berättandet kom att likna en slags bikt. Jag gillar det. Kommer att hålla ögonen på Fargues.

7 kommentarer:

EVA AGNES sa...

Den boken av Nicolas Fargues ska jag verkligen försöka få tag i.
Tack för tipset. Nya böcker är alltid roligt att få i sin hand.
Kramar Eva Agnes

Elaine sa...

Tyvärr har jag inte läst så mycket de sista månaderna. Det är så mycket som ska hinnas med i vardagen just nu. Har ett korsord på sängen som jag plockar fram varje kväll, men efter tre ord har jag somnat..........Mitt läsande går väldigt i perioder. Snart är sommaren här och som lärare, med nio veckors semester kan jag ta igen allt jag inte hunnit läsa sista tiden. Det finns inget bättre än en god bok i skuggan, en varm sommardag.
Snart.......
Klem!

beas barnslikheter sa...

Jag njuter som vanligt av din spegling av litteraturen. Jag är nog den av dina flitiga bloggläsare som de faktum INTE läser så många böcker just nu...:-D...men jag njuter ändå av din blogg, eller desto mer kanske...för att jag faktiskt ser ett annat perspektiv på livet.

Jag blev sugen på att läsa den förra boken...intressant och lite gäckande. Just nu virrar jag runt och hittar inget vettigt att läsa alls. Läser ungdomsböcker fortfarande, försöker läsa igenom barn-och ungdomsgenrens favoriter eftersom jag har ansvar för skolans bibliotet. Jag nämnde tidigare att jag läst igenom "Harry Potter" och att jag måste vara en av de första som inte läst böckerna...men...jag måste faktiskt tillstå att ettan var riktigt, riktigt bra...faktiskt.

Nu läser jag "Vargbröder", en serie om (sex???) delar. Känns sisådär, lite ytlig, men tas emot mycket positivt av många tonåringar som köper hela serien.

Om jag vill läsa en svensk klassiker, som ändå är ganska lättillgänglig (jobbiga dagar med mycket engagemang åt höger och vänster) vad skulle du rekommendera mig att läsa då?

Jag tror du förstår vad jag menar med "lättillgänglig"...jag pratar inte Collins, Auel eller Andrews precis, men du förstår nog vad jag menar.

Ha en underbar söndagskväll!

Kram Bea

britten sa...

jag tror jag förstår vad du menar
jag har också lite svårt för den skrivformen...hoppas allt är ok med dig...kram

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Eva Agnes: Så sant så :-)

Elaine: Känner igen mig i dina tankar. Sommaren är verkligen en tid för att ta igen allt det där man saknat övriga året...

Beas barnslikheter: Hmm... svensk klassiker.. Måste först tipsa om en amerikansk klassiker. Den gula tapeten av Gilman Perkins måse bara nämnas! Jag har tidigare bloggat om den och har ännu inte riktigt hämtat mig. Den har över hundra år på nacken men känns ändå oerhört modern. En läsupplevelse man aldrig riktigt hämtar sig ifrån. Annars finns ju de gamla goda klassikerna, Moberg, Lagerlöf.. Det är säkert olika men jag upplever aldrig dem som "tunga". Och jag vet att jag sagt det förr men säger det igen; Fröken Julie av Strindberg är verkligen fantastisk och inte det minsta tung. Ibsen är en annan klassiker som inte går av för hackor. Visserligen är han norsk men ändå... Ojoj, titta vad som händer när du "sparkar igång mig" :-) Härlig föresten att du njuter av min blogg! Värmer ska du veta!

Britten. Ja, lite irriterande? Inte så ofta man stöter på den. Fast i detta fallet gick det att leva med :-)

Lisa Gidlöf sa...

näe, jag tyckte den va jobbig. berättaren är alltför sliskig. recenserade den på dagensbok.com för ett tag sedan, kolla gärna in!

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Lisa: man är ju inte precis vad vid att berättaren är så inställsam :-)