Svampkungens son Marie Hermanson

Author: Amoroso / Etiketter: ,


Jag tycker såååå mkt om Marie Hermanson för att hon lyckas införa magi i sina historier utan att förlora förankringen till verkligheten. Vi får i boken följa sonen till den kända svampkungen, kvinnornas stora förförare. Sonen får ständigt stå i skuggan av sin far. Men vad händer när de blir förälskade i samma kvinna? Madeleine förändrar för alltid förhållandet mellan far och son. Ett relationsdrama ut i fingerspetsarna!

Relationen speglas ständigt av magin, såsom sonen står emellan de stora elementen - skogen och havet.

Jag har de sista åren kommit att älska Marie Hermansons sätt att skriva, och måste läsa om hennes allra tidigaste böcker för att se om magin har funnits där hela tiden!

6 kommentarer:

Britten sa...

Ja jag håller ( som vanligt )med dig..tycker väldigt mycket om M Hermanssons böcker...

ha det gott

Wickans värld sa...

Henne har jag aldrig hört talas om!! Ska genast skriva upp hennes namn o det första jag gör i morgon är att gå till vår bibliotekarie!!
Tack för ännu ett tips!!

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Wickans: Åh vad roligt att ha det mesta av Hermanson framför sig. Blir riktigt avundssjuk på dig. Trevlig läsning!! :-)

Pi sa...

Hon har haft den förmågan sedan debuten. Jag gillar de flesta av hennes böcker, men Svampkungen har jag inte hunnit läsa ännu, Ser fram emot den.

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Ska bli så spännande att gå tillbaka och läsa om henne från debuten.

Ivana Eklund sa...

Det verkar som att vi har liknande boksmak, du och jag. Har läst allt av Marie Hermansson, utom denna sista, och min absoluta favorit är Musselstranden, den läste jag nyligen om. Jag är enormt förtjust i hennes sätt att överskrida gränsen mellan fantasi och verklighet. Och språket som hon skriver på är vackert.