Sarah Brightman

Author: Amoroso / Etiketter:


Hittade en gammal goding i min skivsamling, Sarah Brightmans Eden. Visst är det härligt att gå igenom sina skivor då och då? Lascia Ch'io Pianga lyckas alltid ge mig gåshud (lyssna gärna på ett stycke ur sången här).

Lascia Ch'io Pianga var bland annat med i Bo Widebergs film från 1995, Lust och fägring stor, med Marika Lagerkranz och Johan Wideberg i huvudrollerna som lärare och elev.

Ett annat verk som man förknippar Sarah Brightman med, är såklart Phantom of the opera, helt fantastisk musik!

8 kommentarer:

Britten sa...

MEN va lustigt i går laddade jag ner Best off med ´Sarah Brightman...Underbar musik.."Hijo de Luna" (dagen är kommen) är en rysare sååå vacker..

Stor kram till dig

enAnnan sa...

Roligt att du skrev hos mig så jag hittade hit.
:)
Fin blogg du har.

Nygammalt sa...

Den där Sarah Brightman skivan har jag med, vilken pipa hon har. Underbar musik!
Kram.

Wickans värld sa...

Gillar också Sarah! Har några skivor med henne.
Tack för ännu ett boktips - till listan! Har gått lite trögt för mig att läsa i veckan... läser fortfarande samma som för en vecka sen..

Blomman för dagen sa...

Tänk att just som det är så hittar man tillbaka till gamla låtar eller filmer som man tittat på och tycker att det är trevligt att de finns kvar.Sarah har verkligen en bra röst./Karin

SKATAN sa...

Hallå där! Läser du någonting för tillfället eller får jag rekommendera dig en bok?

Den heter Den hungriga prinsessan" och är skriven av Herrström. Samma person som skrev Glappet och Ebba och Didrik (tror jag också).

En mycket bra bok som handlar om kvinna som vaknar upp över sakernas tillstånd som kvinna, ser sig omkring och bestämmer sig för att släppa fram hungern på livet och att leva. En mycket bra, men även ganska provocerande bok.

Jag sträckläste den. Nu har jag gett mig på hennes andra "vuxenbok" vars namn jag i skrivande stund inte kommer ihåg. De är iaf fristående och kan läsas i bakvänd ordning som jag gör...

Det var länge sedan jag tittade in. Hoppas att allt är bra med dig!

Stor kram : )

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Säger bara gåshud..:-)

En annan: Tack, vad roligt att du hittade tillbaka!!

Skatan: Ja, Herrström är en av mina favoriter! Har sträckläst alla hennes (måste nog blogga lite om henne ngn dag, nu när du säger det :-) Det kanske var Leontines längtan du menade.. Hoppas på att hon ska komma ut med någon ny nu snart... !

Ivana Eklund sa...

Jag säger som "enannan". Tack för att du skrev hos mig och lämnade ett avtryck som ledde mig till din blogg. Ska läsa mera här. Förresten är Fantomen på Operan min favorit, har sett den både i London och i Stockholm för några år sedan. Filmen har jag också, så klart, och cd-skivan. Fantastisk musik.