Sideways

Author: Amoroso / Etiketter:

Sideways är en film jag kan se om och om igen, gärna tillsammans med goda vänner. Vi brukar bunkra upp med olika sorters vin och en massa goda tillbehör. Den här filmen går knappt att se utan att samtidigt ha vinprovning!

Filmen handlar om två misslyckade (mänskliga?) själar, en misslyckad författare och en avdankad skådespelare, som ger sig ut på en resa genom olika vindistrikt i Kalifornien. Ganska humoristisk, men också mycket allvar genom skratten. Feel good film på högsta nivå med många vackra stämningar.

Som när Maya beskriver vinet och livet

"I like to think about what was going on the year the grapes were growing; how the sun was shining; if it rained. I like to think about all the people who tended and picked the grapes. And if it's an old wine, how many of them must be dead by now. I like how wine continues to evolve, like if I opened a bottle of wine today it would taste different than if I'd opened it on any other day, because a bottle of wine is actually alive. And it's constantly evolving and gaining
complexity."
Bilderna och citatet är hämtat från Imdb, här finns flera citat ifrån
filmen!

8 kommentarer:

Britten sa...

Men ! vilka bra tips du levererar...
En film som jag inte alls reflekterat över tidigare !

Poppins sa...

Håller med, en charmig film! Och pinot noir är inte dumt.

Spectatia sa...

Ja men gud, den här är bra! Har bara sett den två gånger, hitintills. ;-)

Petra sa...

Nej det är nog sant! Kedjan är överflödig, och det är verkligen så att less is more när det gäller inredning, men jag vill så gärna ha den frame då jag gillar den och detta var den enda platsen som var möjlig, phu det är inte lätt, ler.
Skoj med lite tips!
Jag har sett några riktiga höjdare den sista tiden dock kanske lite "tjej filmer" så som Jakten på lyckan, den var bara så bra, jag var berörd och påverkat i flera dagar, då är jag i och för sig den typen som gråter till lejonkungen. Sen så tyckte jag vld mkt om filmen dagboken men den är ju inte precis ny men den var så vacker! Och så har vi ju bordertown den var helt ok! Ja, ja nej nu är det dags att gå och sussa tror jag! Ha en trevlig alla helgona!
Kram Petra/Romantiska Hem

Britten sa...

Tårarna trillar fortfarande efter att jag läst " en sorts kärlek".
Jag är helt omtumlad och inser att jag läst en mycket vacker och välskriven bok.

Tack för det tipset.

kram

Solkatter & dammråttor sa...

Den filmen har jag inte sett....tack för tipset=)
Kram och trevlig helg.

Elaine sa...

Sideways är en härlig film!
En sån film som man kan se många gånger och bara kosa sig med......
En annan feelgood film jag gillar är Under the tuscan sun. Jag har sett den många gånger med den samma upplyftande känslan efteråt.
Klem!

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Så många fina tips jag har fått från er! Tar till mig allihop, tack!