Köp inte den här boken Ann-Christin Gramming

Author: Amoroso / Etiketter: , ,


Vi är snart på gång att flytta, så det är därför det råder lite stilläge inne på bloggen. Trots tidsbrist har jag råkat komma över Ann-Christins dagboksliknande bok om sitt år med köpstopp, och fastnade direkt. Hon menar att köpandet har blivit en livsstil, och att det inte finns någon hejd på de drömmar vi väver in när vi klär våra barn i likadana små söta pyjamaser eller köper krämer för femhundra i tron att vårt liv ska bli det där lilla extra. Som vi säkert alla känner till, så vaknar köpdjuret inom en, ganska så snabbt till liv igen... Grammings bok utgör på inget vis en mall för hur det perfekta köpstoppsåret ska se ut, men det är väl en stor inspirationskälla som också innehåller boktips och webbadresser.

Hur skulle DITT år med köpstopp se ut?

7 kommentarer:

AnnCharlott sa...

Jag har inte läst boken men läst om den och har infört köpstopp till viss del. Framför allt är det kläder jag ålagt mig själv förbud att köpa nya eftersom garderoben är fullt tillräcklig som den är. Men jag måste erkänna att det är svårt!

Amoroso sa...

Känner igen det där. Kanske dags att skänka det man redan har och inte använder med? Gramming tipsar t.ex om galgtricket; att vända alla galgar åt fel håll. När man använt ett plagg i sin garderob, och hänger in det i garderoben igen, så vänder man galgen åt rätt håll. Efter ett halvår ser man vilka kläder som bara hänger och samlar damm..

britten sa...

å så jag önskar att jag skulle kunna genomföra detta här hemma också..vissa saker går nog bra men jag skulle vilja införa data och tv fria kvällar vikta bara för att samtala....länge...det skulle vara så skönt...ska nog också försöka dra ned på en hel dek kommande år..

Vad gillar du Björn Ranelid...Jag ! inte förrän nu..kram

Amoroso sa...

Britten: Jag är sååå sugen på att läsa hans nya, som du skriver om.. Har inte läst något av honom tidigare. För att återkomma till TV och datafria kvällar, vilken stor plats de tar i våra liv ändå? Så mycket tid som vi kunde ägna åt annat? Att bara sitta ner och prata som du säger...

kontakt sa...

Jag kan väl förstå vitsen med datorfria dagar, men har det riktigt något med köpstoppet att göra?

Amoroso sa...

Kontakt: Egentligen lika lite som ekologisk och rättvisemärkta produkter, som ofta nämns hand i hand med det så kallade "köpstoppet"... :-) Är köpstoppet förenat med en längtan efter "det rätta levendet" månntro?

Maria sa...

Jag skulle behöva datorfria dagar mycket mer än jag skulle behöva köpstopp, hehe.