Vi i villa Hans Koppel

Author: Amoroso / Etiketter: ,


Jag hade väntat mig mer av detta manliga bidrag till den nya populära genren "stadgad och bitter" som ju har slagit igenom så stort i den nyutkomna skönlitteraturen. Här möter vi en man som är utled på Svensson livet med fru, barn och villa. Umgängeskretsen är om möjligt ännu mer tröttsam och det enda som kan pigga upp och leda till självförverkelse är de små mötena med den lilla älskarinnan.

Skulle ha kunnat bli något av detta, men språket är alldeles för torftigt! Jag förstår att det ska vara talspråk, modernt och lättsamt men det tar udden av läsupplevelsen för min del. Jag hade dock mycket roligt åt huvudpersonens alla "det här skulle jag göra om jag var ensam" tankar som tar upp allt negativt man får på köpet med en kvinna (såsom överflödig inredning, och allt det "lilla extra" i kylskåpet).

Kan även förstå valet att ge ut under pseudonym, framför alternativet att som författare nackas i media för att någon som man (?) så rättframt vågar skriva om äktenskapstristess och otrohet i egenskap av det "manliga svinet". Jag rekommenderar den (trots spåket)! Läs och bilda din egen uppfattning. Särskilt roligt om man redan innan läst Bitterfittan, Ur vulkanens mun och alla de andra titlarna inom genren "stadgad och bitter".

4 kommentarer:

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag gillade den ganska mycket. Tog den mest som en satir och skrattade gott. Recensionen finns på min blogg, om du vill jämföra din läsupplevelse med min.

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Jag funderade på om det verkligen är en man?´Men som du skriver; kanske får vi en gång veta vem den kära Koppel är.. :-)

Piratdrottningen Alwilda sa...

Jag läste också den här häromdagen, och var inte heller så där jätteimponerad. Jag hade också väntat mig mer. Roligare, galnare, bittrare. Tyckte den var ganska slätstruken. Han/hon skulle ha vridit det något varv till, tycker jag.

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Awilda: Intressant, läser att du själv misstänker Marcus Birro för den här :-) Själv har jag inte läst något av honom, men sitter nu med Svarta Vykort hemma...