Möss och människor John Steinbeck

Author: Amoroso / Etiketter: , ,


George och Lennie är två lantarbetare, ständigt trogna vid varandras sida. Lennie är lite efter, George har kommit att bli hans beskyddare. Tillsammans stretar de på, och drömmer om dagen när de ska bli fria och ha sin egen lilla gård. Lennie är snäll, stor och stark, men har en viss förkärlek till att ta på allt som är mjukt och lent. Ni kan själv tänka er... Kanske går det en dag överstyr? Vad har vi för spärrar?

Hur långt är vi beredda att gå för våra vänner, för våra drömmar? Möss och människor är en liten mästerlig klassiker på knappt hundra sidor, vars karaktärer går rakt in i hjärtat... Den starkaste boken hittills i Theresans nobelpristagarutmaning! Nästa ut är William Golding.

Varför fick vi inte läsa den här i skolan istället för Hemsöborna som gjorde mig alldeles avskräckt inför Strindberg i många, många år...
Har ni några klassiker som ni minns har påverkat er i någon riktning, antingen ni älskat dem eller blivit avskräckta för livet?

4 kommentarer:

Lyran sa...

Jag fick som uppgift att recensera Aniara på gymnasiet. Föstod inte ett dugg och har inte heller läst Harry Martinson efter detta. Likaså skulle vi läsa A farewell to arms på engelska och slå upp alla ord vi inte kunde. Detta gjorde att jag inte förrän nyligen upptäckte och blev förälskad i Hemingway.

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Minns med skräck "Den gamle och havet" från skoltiden...:-)

Spectatia sa...

Åh, jag har också just läst Möss och människor. Så himla bra!

Just din nästa, William Golding, är min avskräckningsförfattare sedan skoltiden.

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Spectatia: läste ditt inlägg. Kanske dags att läsa om Flugornas herre? :-) (gäller oss båda) Det tar dock emot, men är lite sugen på att läsa Fritt fall, kolla in länken
http://nobelpriskampen.se/2007/arbetsmaterial_larare/vidare.html