Boktips

Author: Amoroso / Etiketter:

Göran Hägg är ju aktuell just nu med sin bok 1001 böcker du måste läsa innan du dör (med all rätt för visst är det väl alltid trevligt med nya boktips?)

Vill du ha fler gruvor att gräva i? Ta en titt på följande:

Kult : outsiders och särlingar i litteraturen av Tomas Lidbeck
Passande situationen: Du söker nya lästips, gärna med klassiska inslag, och vill ha en både underhållande och lättläst bok som väcker ditt intresse.De bortglömda författarnas bibliotek av Tomas Lidbeck
Passar situationen: Du känner dig helt vilse så fort någon nämner några andra äldre svenska författare än Moberg och Lagerlöf. Här får vi stifta bekantskap med några svenska författare som fortfarande är väl värda att läsas (men som idag är mer eller mindre bortglömda).

Berömda böcker - en litterär uppslagsbok
Passande situationen: Du känner dig duktig eftersom du nyss har tagit dig igenom en tung klassiker, tyvärr känner du dig inte klokare. Då kan Berömda böcker hjälpa dig på vägen, eftersom den ger referat av över 700 berömda böcker. Om du bara söker lästips råder jag dig att inte läsa för långt, eftersom hela handlingen avslöjas...

Berömda svenska böcker : en litterär uppslagsbok :
Passar situationen: Samma som ovan, bortsett från att det är innehållet i svenska verk som analyseras...Världens litteraturhistoria:
Passande situationen: den desperata bibliofilen som söker nya tips och som vill öka på sin läslista med en sisådär hundratals namn... Det finns även en likadant bok med den svenska världslitteraturen. Själv befinner jag mig just nu i en ruskig tentaångestperiod. Då kan man förstås undra hur i allasin dar en flera hundra sidor lång litteraturbok med tät text kan locka? Jo, med rubriker som "Finns Italien" och "Varför super Jeppe och Ulla", så är det väl solklart att Göran Häggs personliga tips går att ta till sig som lösgodis?
Trevlig helg och framförallt: trevlig läsning!

0 kommentarer: