Vill du ha barn med mig? Åsa Jinder

Author: Amoroso / Etiketter: ,

Nora är i trettioårsåldern, känd tv hallåa och lever ett kringflackande singelliv. Plötsligt möter hon kärleken, och livet förändras. Efter några månader bestämmer de sig för att skaffa barn, men det hela visar sig inte vara så lätt. Sakta men säkert påbörjar de en ny resa, med behandlingar och ständiga slitningar på förhållandet.

Relationen skildras riktigt levande, men känslan av amerikansk romantiskt drama svävar hela tiden bland boksidorna. Kanske är det kryddan för att ett så tabubelagt ämne ska läsas?
Varför måste Nora vara karriärkvinna och utnämnas till Sveriges bäst klädda två år i rad? Varför i allsin dar måste allt handla om utseende och kaloriintag. Jag struntar helt i om Nora gör en lätt makeup innan hon går ut och handlar. Det tar udden av det viktiga;känslorna som verkligen tar sig uttryck bland sidorna och som till och med gör boken till en snyftare de sista sidorna. Befriande slut, romanen växer (även om det gyllene Harlequin skimret stilla fortsätter att lysa för oss).

Detta bara måste bli ett filmmanus, jag ser det redan framför mig. Frågan är bara vem därute som kommer att göra filmen? Och vilka vill vi se i huvudrollerna?

0 kommentarer: