Fåglarna Alfred Hitchcock

Author: Amoroso / Etiketter:

Anknytningspsykologerna blir förmodligen alldeles kallsvettiga, medan Harlequin frälsta sitter och småmyser i sofforna. Vad talar jag då om, undrar ni väl nu? Fåglarna av Hitchcock såklart! En klassiker som fortfarande ger kalla kårar. Jag kan ärligt säga att jag sedan dess har haft ett halvtaskigt förhållande till fåglar...

I Fåglarna blir den plastiga blondindonnan Melanie Daniels kär i den ack så stilige Mitch Brenner. Deras vägar korsas i en djuraffär och efter detta passionerade möte söker hon upp honom med två kärleksfåglar som present till systern i hans familj. Väl på plats börjar fåglarna ta sig allt större friheter, till slut försöker de med våld ödelägga hela samhället. Fågelkrisen för det lyckliga paret samman, och på ett par tre dagar hinner den nya lilla familjen anpassa sig så väl till varandra att man kan inbilla sig att de har ett helt liv tillsammans bakom sig.

Gastkramande, (i alla bemärkelser) och inte minst intressant att gå tillbaka till novellen av Daphne du Maurier, som filmen baseras på.

En riktig höjdare, nu som då!

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Den här filmen var en av mina allra första "skräckisar"- vill minnas att jag fick ljuga mig in på bion också... hade nog inte fyllt 15 när den började visas. Klart läskig... än i dag....

Amoroso sa...

Oj det måste ha varit en stooor och omskakande upplevelse, på bio dessutom!!

snowflake sa...

Jag var minst 25 när jag såg den på tv/video, ändå blev jag livrädd och dessutom rädd för fåglar när jag cyklade. Först i år har jag fattat att det är du Maurier som skrivit boken. Har ett projekt när jag köper på mig böcker av henne, hoppas Fåglarna dyker upp på nåt antikvariat.

Amoroso sa...

Snowflakes: Den heter Rebecca (och inte Fåglarna som man lätt kan tro). Jag har inte själv läst den men är nyfiken...