Chesil beach Ian Mcewan

Author: Amoroso / Etiketter: ,


Romanen utspelar sig under ett dygn och skildrar unga Edward och Florence, som sitter på en restaurang och äter sin bröllopsmiddag. Snart ska de gå en promenad på stranden och därefter ha sex för första gången. Båda är nervösa och förväntningarna är på topp. Vad Edward inte vet är att tanken på sex gör Florence kräkfärdig.

Ytterst målande språk, ständigt trevande, och med tillbakablickar. Vad tänker hon, vad tänker han? Ung kärlek, drömmar, mallar för "det rätta livet" och framförallt en inblick i den dåtida synen på äktenskapet. Slutet kan inte beskrivas som annat än fulländat (i vilken bemärkelse får ni själv klura på:-) men mina tankar går i alla fall till Almqvists Det går an..:-)

3 kommentarer:

Britten sa...

å har inte läst något av denne författare ! Vad spännande ..Tack !

Spectatia sa...

Kommer definitivt läsa den här. Det är bara en tidsfråga. :-)

Camilla sa...

Den här har jag så klart funderat på att läsa! Jag tycker dock fortfarande att McEwans bästa bok är A Child in Time (och därefter Enduring Love). Dvs: han var bättre förr. Å andra sidan är han ju aldrig mindre än väldigt bra... Intressant med koppling till Det går an - den ska jag tänka på.

PS. Jag går i valet och kvalet om jag ska ta in bebistankar i min blogg och tar gärna emot en utomstående röst i undersökningen på bloggen. Man kan ju få nog av andras ungar - speciellt om man inte ens känner dem. Hälsn. The Poor Player