Underbara älskade

Author: Amoroso / Etiketter:Nu äntligen har Underbara älskade släppts på DVD. Den har fått både ris och ros, och anklagats för att vara överarbetad och klyschig. Jag tycker väldigt bra om den! Den är poetisk och vacker, och utspelar sig i en vacker skärgårdsmiljö med stämningsfull filmmusik. Det finns få filmer som berör sorg och förluster på det vis som speglas i denna film. Den handlar om hur mamman och yngsta sonen omkommer i en bilolycka, och vad som sedan händer med fadern och den andra brodern som är kvar i livet och tvingas leva med denna förlust. Kanske en bra söndagsfilm? Här vräker just nu regnet ser. Jag får sådan gåshud av Fristorps "ensamhetens hav" som går att provlyssna på här . Mer om filmen kan du läsa mer om här.


2 kommentarer:

Skrotmaja sa...

Hej! Vilken fin blogg du har!! Angående filmen, jag älskade den. Dock grät jag nästan konstant. Tror det hänger samman med att ha blivit förälder och skräcken inför att förlora sitt barn. Men den var vacker, väldigt vacker. Scenerna och musiken var fantastiska. Dock tycker jag möjligen att de vältrade sig i olycka mot slutet. Det ljusnade nära nog aldrig och den blev för mig lite tung att bära med sig efteråt.

Ha en fin kväll!

Mia sa...

Oi, virker som en interessant film. Jeg elsket "Så som i himmelen" med samme skuespiller (Michael Nyqvist...?) så dette lover bra. Gleder meg til å se filmen.